Je bekijkt nu Dag van de diëtist 19 september 2022
Yummy smile. Delicious, tasty eating emoji face eat with mouth and tongue gourmet enjoying taste. Funny hungry yummy tasting food mood logo line yellow vector isolated icon

Dag van de diëtist 19 september 2022

Vandaag is de Dag van de diëtist!

Een prachtig beroep, altijd in ontwikkeling! En wij willen ons altijd blijven ontwikkelen door bijvoorbeeld trainingen en scholingen, om op de juiste manier af te stemmen op jouw individuele situatie maar ook om jou van de meest up-to-date voedingsinformatie te kunnen voorzien.

Muriël gaat deze week starten met de ACT-scholing. Acceptance and Commitment Training (ACT), de nieuwste stroming binnen de psychologie, ‘ETEN = GEDRAG: de training voor gedragsverandering bij voeding’. ​

En Hester gaat op nascholing voor de coeliakie-specialisatie.

Maar ook samenwerken is een belangrijk onderdeel van ons vak, samenwerken met andere disciplines (artsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, cesartherapeuten, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, psychologen, logopedisten en vele anderen) met hun specialismes om gezamenlijk jou als cliënt nog beter te kunnen begeleiden.

Zo heeft Ellen binnenkort een overleg met een pedagoog om de aanpak van voeding bij autisme verder te optimaliseren, als aanvulling op de scholingen die ze eerder op dit gebied al heeft gedaan.

Voeding is inzetbaar en helpend op zoveel vlakken. Loop je ergens tegen aan, zie je door de bomen het bos niet meer, neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie