Specialisaties

Specialisaties uitgelicht!

We vinden het belangrijk en interessant om ons te specialiseren en daarmee kunnen we jou als cliënt nog beter begeleiden. Daarnaast is het natuurlijk ook nog steeds leuk om iedere keer weer nieuwe kennis op te doen. De voedingswereld is een wereld die altijd in ontwikkeling is. En daarin blijven we graag up-to-date!

ACT

ACT is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie, die gericht is op het verhogen van psychologische flexibiliteit. Je leert te accepteren wat je niet kan veranderen en je juist te richten op de dingen waar je voldoening uit kan halen of die wel werken.

Gedrag is moeilijk te veranderen en eten is gedrag. We merken allemaal hoe moeilijk het is om gewoontes in ons eetpatroon aan te passen, sommige dingen gebeuren niet eens bewust maar op de automatische piloot. Terugval in gedrag en in oude gewoontes is menselijk.

Met ACT kun jij vaardigheden leren waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven, leert stil te staan en te kiezen op basis van wat jij persoonlijk belangrijk vindt. Waarom wil je afvallen, aankomen of anders met eten omgaan? Waarom is dat belangrijk voor jou?

Je kunt vaardigheden leren ontwikkelen waarmee je misschien andere keuzes kunt maken om uiteindelijk tot blijvende gedragsverandering en verandering in je eetpatroon te komen.

Intuïtief eten

Intuïtief Eten is een anti-dieet benadering die je met behulp van 10 principes leert hoe je in contact kunt komen met je eigen innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening en je voor altijd afscheid laat nemen van diëten.

Wandelconsulten

Al wandelend werken aan je eetpatroon, inzicht krijgen in je valkuilen en eetgedrag? Vind je het leuk om op een praktische manier naar je eetgedrag te kijken? Dan zijn de wandelconsulten van Muriël misschien wel iets voor jou! Afstand en snelheid zijn niet belangrijk, lekker buiten bezig zijn daar gaat het om.

Coeliakie en glutensensitiviteit

Geschat wordt dat ongeveer 170.000 Nederlanders de ziekte hebben, slechts een vijfde van de mensen weet dat.Veel voorkomende klachten zijn diarree, vermoeidheid, gewichtsverlies en/of buikpijn. Maar de lijst met mogelijke klachten is veel langer.
Op dit moment is een levenslang, strikt glutenvrij dieet de enige behandeling voor mensen met coeliakie, dermatitis herpetiformis of glutensensitiviteit (NCGS).

Als diëtist kijken we naar een praktische haalbaar voedingspatroon, niet onbelangrijk bij coeliakie want geen gluten meer (óók geen spoortjes) is best een lastige opgave.

Prikkelbaar darmsyndroom

Zo’n 10% van de Nederlanders lijdt aan het Prikkelbare Darm Syndroom. PDS kenmerkt zich door buikpijn, buikkrampen, problemen met de ontlasting, een opgezette buik of winderigheid door gasvorming. Mensen met PDS ervaren vaak diarree of juist verstopping. Een poeppatroon waarbij diarree en verstopping elkaar afwisselen komt ook voor. Pijn in de buik staat op de voorgrond bij PDS.

Voeding speelt een belangrijke rol bij PDS. Naast vezels en vocht, zijn dat ook de zogenaamde fodmap’s. Mogelijk ben je hiervoor gevoelig en dan is het zinvol dit samen uit te zoeken, zodat je weer grip krijgt op je voeding.

Kinderdiëtetiek

De redenen om naar een kinder-dietist te gaan kunnen heel verschillend zijn. Je kunt Ellen (onze kinderdiëtist) haar hulp inroepen als je te zwaar of te licht bent en graag met je voeding aan de slag wilt. Maar ook als je moeite hebt met eten, veel dingen niet lekker vindt of allergisch bent voor voedingsmiddelen dan kan zij je adviezen geven.

In de praktijk werken we met de creatieve behandelmethoden en spelmateriaal van de https://kinderdieetcreatie.nl/

Ben je benieuwd of Ellen in jouw situatie iets voor je kan betekenen, vraag ons gerust, wij denken graag met je mee.

Divers

Daarnaast kun je ook met de volgende voedingsvragen bij ons terecht:

 • Plantaardige voeding, vegetarisch en veganistisch eetpatroon
 • Koolhydraatarme voeding
 • Bariatrische chirurgie (voor- en na-traject bij een maagverkleining)
 • COPD
 • COVID
 • Diabetes
 • Eetstoornissen/eetproblemen
 • Hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol)
 • Maag-darmklachten divers
 • Oncologie (kanker)
 • Ondervoeding, ongewenst gewichtsverlies
 • Osteoporose
 • Overgewicht/obesitas/gewichtsbeheersing
 • Sondevoeding
 • Voedselintoleranties en allergieën
 • Zwangerschap, borstvoeding en zwangerschapsdiabetes