Hester Visser

Diëtist

Speciale aandachtsgebieden:

Coeliakie, candida, histamine-intolerantie, prikkelbaar darmsyndroom (PDS), fodmap-diëtist, voedselintoleranties, maag- en darmklachten, ondervoeding, oncologie, sondevoeding

Toen ik na mijn afstuderen direct aan de slag kon bij de afdeling diëtetiek van thuiszorg Zuidwest-Friesland was dat een prachtige start van mijn diëtistenloopbaan. Vlak daarna werkte ik ook bij Diëtistenpraktijk Meppel en Steenwijk en in 2007 kreeg ik de kans om mijn eigen praktijk in Joure te starten.

Het was in deze beginperiode dat ik betrokken raakte bij de plannen voor het nieuw te bouwen gezondheidscentrum in Joure. Na een lang proces was het in 2018 eindelijk zover, de verhuizing naar De Werf in Joure!

Een prachtige nieuwe plek, en de mogelijkheid om samen te werken met allemaal andere zorgverleners. Juist dat samenwerken spreekt mij aan, het optimaliseren van de zorg aan de cliënt waarbij de wens van de cliënt centraal staat. Samen sparren en puzzelen naar mogelijkheden, in de voeding, in de begeleiding en gebruik maken van de expertise om ons heen, om de cliënt het doel te laten bereiken wat hij/zij voor ogen heeft.

Een paar jaar geleden voelde ik de behoefte om mij verder te specialiseren en mij te richten op een paar specifieke aandachtsgebieden. Door veel cliënten te zien met hetzelfde ziektebeeld of aandoening kan ik mijn expertise nog beter inzetten.

De technische kant van ons vak heeft me altijd al getrokken. In 2020 heb ik daarom besloten mij te richten op PDS (en het fodmap-dieet), coeliakie, andere maag/darmaandoeningen, sondevoeding en ondervoeding. Een bijzonder leuke en nieuwe uitdaging!

Ik puzzel graag met jou naar mogelijke uitlokkers in de voeding als die nog niet bekend zijn, samen kennis delen zodat je daarna zelf bewuste keuzes kunt maken en ik maak je graag wegwijs in de wirwar van informatie en voedingsmiddelen. Want hoewel er veel informatie te vinden is op internet, in boeken en tijdschriften, wat is nu voor jou persoonlijk een goede keuze en hoe voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet?