Even voorstellen

 

Hester Visser : Diëtist

Hester Visser

Diëtist

Speciale aandachtsgebieden: prikkelbaar darmsyndroom, fodmap-diëtist, voedselintoleranties, maag- en darmklachten, ondervoeding, oncologie, sondevoeding

Mijn naam is Hester Visser. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als diëtist heb ik de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. De titel “diëtist” is beschermd. Dit betekent dat deze titel alleen gebruikt mag worden wanneer de opleiding Voeding en Diëtetiek met succes is afgerond. Na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende thuiszorgorganisaties en bij een zelfstandige diëtistenpraktijk in Meppel ben ik in 2007 gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk in Joure.

Voeding neemt een steeds belangrijker plaats in binnen onze maatschappij. We kunnen er niet zonder. Dat maakt tegelijkertijd dat we dagelijks voor de keuze staan: “Wat eten we en hoeveel eten we?”. Door over- of ondergewicht, maagdarmklachten, allergieën of afwijkende bloedwaarden word je soms gedwongen meer over je voeding na te denken dan voorheen…

Het woord “dieet” en “diëtist” heeft over het algemeen een strenge toon. Toch zal het in de praktijk meevallen. Door een persoonlijke benadering tijdens de gesprekken en door het voedingsadvies af te stemmen op jouw situatie (daarbij rekening houdend met jouw wensen en mogelijkheden), hoop ik dat je een aangepast voedingspatroon niet ziet als een dieet, maar als een verandering van eetgedrag. Als bepaalde eet- en leefgewoonten ingesleten zijn, lijkt de weg naar verandering soms moeilijk.
Als diëtist kan ik je adviseren welke voeding en leefstijl het beste bij je past en kan ik je begeleiden bij de invoering hiervan.

Het leven moet ook leuk en lekker blijven! Dit zal dan ook onderdeel zijn van de gesprekken en begeleiding.

Ellen Oenema : Diëtist en kinderdiëtist

Ellen Oenema

Diëtist en kinderdiëtist

Speciale aandachtsgebieden: overgewicht, koolhydraatbeperkte voeding, diabetes, hart- en vaatziekten (CVRM), bariatrische chirurgie, emotie-eten, allergieën, kinderen, COPD, ondervoeding

Mijn naam is Ellen Oenema. Vanaf oktober 2018 ben ik aan het werk als diëtist bij Diëtistenpraktijk Hester Visser.

In juni 2017 heb ik de HBO- opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Als afstudeerrichting heb ik ‘Voeding en zorg’ gekozen; omdat ik de relatie tussen voeding en gezondheid erg interessant vind. Voeding kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid, in sommige gevallen kun je met kleine aanpassingen je doelen behalen, medicatie uitstellen of zelfs voorkomen. Het begeleiden van mensen hierbij vind ik erg leuk, en ik zie het als een uitdaging om samen met jou te kijken naar jouw voedingspatroon en daarbij een passend en een persoonlijke advies te geven.

De afwisseling van verschillende doelgroepen en voedingsvragen maken mij enthousiast in het werk als diëtist!

In juni 2019 heb ik de scholing 'Kindervoeding en kinderdiëtetiek' bij de HAN afgerond, zodat ik mij als kinderdiëtist ook op de doelgroep kinderen kan richten.

Muriël Scheltens : Diëtist

Muriël Scheltens

Diëtist

Speciale aandachtsgebieden: allround diëtist, Intuïtief Eten

Mijn naam is Muriël Scheltens. Sinds juni 2021 ben ik in dienst van Diëtistenpraktijk Hester Visser.

In februari 2021 heb ik mijn opleiding tot diëtist aan de Hanzehogeschool in Groningen afgerond. Eerder ben ik werkzaam geweest als apothekersassistent. Aanleiding voor de grote stap om op mijn 45ste verder te gaan studeren, was dat een familielid erg veel last had van de bijwerkingen van zijn medicatie tegen hoge bloeddruk. Ik ben gaan onderzoeken wat hij zelf zou kunnen doen om zijn bloeddruk te verlagen, en kwam er zo achter dat voeding en leefstijl ook een rol spelen bij bepaalde aandoeningen. Gezond leven als basis dus. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan!

Als deel van mijn studie heb ik de minor Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit gedaan, omdat ik mij wilde verdiepen in de psychologische kant van eetgedrag. Uit eigen ervaring weet ik namelijk hoe uitdagend het kan zijn om aangeleerde en ingesleten eetgewoontes te veranderen. Onze gedachten en emoties kunnen enorme struikelblokken zijn bij het gezonder willen leven. Momenteel ben ik bezig met een vervolgstudie op het gebied van Intuïtief Eten. Dit is een anti-dieet benadering die je leert contact te maken met je aangeboren innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening, zodat je voor altijd afscheid kunt nemen van diëten.

Ik loop graag een eindje met je mee op de weg die jij met voeding bewandelt - ik bied praktische adviezen die bij jou passen, steun en bemoedig, en houd je een spiegel voor, met als doel dat je zelf een gezond evenwicht vindt!