Even voorstellen

 

Hester Visser : Diëtist

Hester Visser

Diëtist

Mijn naam is Hester Visser. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als diëtist heb ik de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. De titel “diëtist” is beschermd. Dit betekent dat deze titel alleen gebruikt mag worden wanneer de opleiding Voeding en Diëtetiek met succes is afgerond. Na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende thuiszorgorganisaties en bij een zelfstandige diëtistenpraktijk in Meppel ben ik in 2007 gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk in Joure.

Voeding neemt een steeds belangrijker plaats in binnen onze maatschappij. We kunnen er niet zonder. Dat maakt tegelijkertijd dat we dagelijks voor de keuze staan: “Wat eten we en hoeveel eten we?”. Door over- of ondergewicht, maagdarmklachten, allergieën of afwijkende bloedwaarden word je soms gedwongen meer over je voeding na te denken dan voorheen…

Het woord “dieet” en “diëtist” heeft over het algemeen een strenge toon. Toch zal het in de praktijk meevallen. Door een persoonlijke benadering tijdens de gesprekken en door het voedingsadvies af te stemmen op jouw situatie (daarbij rekening houdend met jouw wensen en mogelijkheden), hoop ik dat je een aangepast voedingspatroon niet ziet als een dieet, maar als een verandering van eetgedrag. Als bepaalde eet- en leefgewoonten ingesleten zijn, lijkt de weg naar verandering soms moeilijk.
Als diëtist kan ik je adviseren welke voeding en leefstijl het beste bij je past en kan ik je begeleiden bij de invoering hiervan.

Het leven moet ook leuk en lekker blijven! Dit zal dan ook onderdeel zijn van de gesprekken en begeleiding.

Ellen Oenema : Diëtist

Ellen Oenema

Diëtist

Mijn naam is Ellen Oenema. Vanaf oktober 2018 zal ik aan het werk als diëtist bij Diëtistenpraktijk Hester Visser.

In juni 2017 heb ik de HBO- opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Als afstudeerrichting heb ik ‘Voeding en zorg’ gekozen; omdat ik de relatie tussen voeding en gezondheid erg interessant vind. Voeding kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid, in sommige gevallen kun je met kleine aanpassingen je doelen behalen, medicatie uitstellen of zelfs voorkomen. Het begeleiden van mensen hierbij vind ik erg leuk, en ik zie het als een uitdaging om samen met jou te kijken naar jouw voedingspatroon en daarbij een passend en een persoonlijke advies te geven.

De afwisseling van verschillende doelgroepen en voedingsvragen maken mij enthousiast in het werk als diëtist!

Margje Hylkema : Diëtist

Margje Hylkema

Diëtist

Ik ben Margje Hylkema. Vanaf 1997 ben ik in het bezit van mijn diëtisten-diploma. Al snel kon ik als diëtist aan de slag en ik heb dan ook al veel mensen wegwijs mogen maken in de turbulente wereld van de voeding. Nadat ik ruim 10 jaar bij een thuiszorg-organisatie heb gewerkt, kwam Hester weer op mijn pad. ‘Weer’, omdat we al eerder met elkaar hebben gewerkt. Maar nu we een team zijn, blijkt des te meer dat we elkaar goed liggen en aan kunnen vullen.

De huiselijke sfeer die heerst in Diëtistenpraktijk Hester Visser, spreekt mij ontzettend aan. Uiteindelijk moeten de adviezen ook in de thuissituatie worden toegepast, dus de setting sluit daar mooi op aan. Samen met de cliënt wordt gekeken naar diens wensen en (on)mogelijkheden, om tot een zo haalbaar mogelijk dieetadvies te komen. En onder het motto ‘blijf lekker jezelf’, komen we vaak een heel eind als het gaat om praktische haalbaarheid op lange termijn. Want dáár gaat het om; hoe kunnen voedingsgewoonten en/of een hele leefstijl worden aangepast, zodat eten en drinken over bij wijze van spreken tien jaar nog steeds aantrekkelijk is?! Uiteraard worden de gezondheidsaspecten hierbij niet uit het oog verloren en houden we nauwlettend in de gaten of het voedingstechnisch gezien nog steeds verantwoord is.

Zelf ben ik vooral nieuwsgierig naar waarom mensen eten en drinken zoals ze dat doen. Wat is de achterliggende beweegreden? En als allround-diëtist, zoals dat zo mooi heet, kunnen mensen met (bijna) alle soorten voedingsvragen bij mij terecht. Dus wie weet, tot ziens op de praktijk!