Muriël stelt zich voor

Mijn naam is Muriël Scheltens. Sinds juni 2021 ben ik in dienst van Diëtistenpraktijk Hester Visser. 

In februari 2021 heb ik mijn opleiding tot diëtist aan de Hanzehogeschool in Groningen afgerond. Eerder ben ik werkzaam geweest als apothekersassistent. Aanleiding voor de grote stap om op mijn 45ste verder te gaan studeren, was dat een familielid erg veel last had van de bijwerkingen van zijn medicatie tegen hoge bloeddruk. Ik ben gaan onderzoeken wat hij zelf zou kunnen doen om zijn bloeddruk te verlagen, en kwam er zo achter dat voeding en leef

stijl ook een rol spelen bij bepaalde aandoeningen. Gezond leven als basis dus. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan!

Als deel van mijn studie heb ik de minor Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit gedaan, omdat ik mij wilde verdiepen in de psychologische kant van eetgedrag. Uit eigen ervaring weet ik namelijk hoe uitdagend het kan zijn om aangeleerde en ingesleten eetgewoontes te veranderen. Onze gedachten en emoties kunnen enorme struikelblokken zijn bij het gezonder willen leven. Momenteel ben ik bezig met een vervolgstudie op het gebied van Intuïtief Eten. Dit is een anti-dieet benadering die je leert contact te maken met je aangeboren innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening, zodat je voor altijd afscheid kunt nemen van diëten.

Ik loop graag een eindje met je mee op de weg die jij met voeding bewandelt – ik bied praktische adviezen die bij jou passen, steun en bemoedig, en houd je een spiegel voor, met als doel dat je zelf een gezond evenwicht vindt!

Geef een reactie