Muriël Scheltens

Diëtist

Speciale aandachtsgebieden:

Intuïtief eten, gedragsverandering, psychologie van eetgedrag, leefstijl, ACT. Daarbij hart- en vaatziekten, diabetes, ondervoeding, voeding en medicatie.

Mijn naam is Muriël Scheltens, afgestudeerd in 2021 en sindsdien met veel plezier werkzaam bij Diëtistenpraktijk Hester Visser. Eerder heb ik gewerkt als apothekersassistent.

Uit eigen ervaring weet ik hoe uitdagend het kan zijn om aangeleerd en ingesleten gedrag te veranderen. En eten is gedrag! Om gedrag te kunnen veranderen is een kant-en-klaar lijstje echter geen oplossing. Niet voor niets gaat er jaar na jaar miljoenen om in de dieetindustrie!

Wij mensen zijn allemaal geboren als intuïtieve eters – een baby huilt om eten als hij/zij honger heeft en stopt met drinken als het lichaam aangeeft genoeg te hebben gehad. Gaandeweg ons leven leren wij vaak af om naar onze lichaamssignalen te luisteren– wij gaan bijvoorbeeld eten op vastgestelde tijden, als reactie op reclame, omdat anderen dit van ons verwachten, of vanuit stress/onrust.

Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om weer te leren luisteren naar wat ons lichaam aangeeft. Met de nodige onderzoek en oefening kun je tot een eetpatroon komen dat bij jouw unieke lichaam en situatie past.

Samen met jou kijk ik naar wat voor jou belangrijk is in het leven, om van daaruit te onderzoeken welke acties hieraan kunnen bijdragen. Gedrag dat voor jou haalbaar is.

Onze gedachten en emoties kunnen enorme struikelblokken zijn om de dingen die wij willen doen (minder snoepen, meer bewegen, betere slaapgewoontes) ook echt uit te voeren. Ik zet samen met jou een stapje terug, om nieuwsgierig te kijken naar wat er in je hoofd gebeurt. Met die inzichten kun je vervolgens gaan oefenen om (ondanks alles) tóch stapjes te gaan zetten richting het leven dat jij wilt leiden.

Een leerproces dat niet in één keer klaar is, maar wel heel waardevol voor de rest van je leven!

Ik loop graag een eindje met je mee op de weg die jij met voeding bewandelt – ik bied steun en bemoediging, houd je een spiegel voor, en geef praktische adviezen die bij jou passen – met als doel dat je zelf een gezond evenwicht vindt.