Zuurkool lasagne

Zuurkool kennen we vooral als stamppot gerecht, maar deze variant is ook zeker het proberen waard: zuurkool lasagne.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi het bladerdeeg, leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot het deeg groot genoeg is om de ovenschaal mee af te dekken. Snipper de goudreinet, ontpit de pruimen en hak die in stukjes. Hussel dit alles door elkaar. Vermeng vervolgens de yoghurt met de geitenkaas. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg steeds een laagje vruchtenmengsel op de zuurkool met daarop een laagje kaasmix. Ga daarmee door tot alles op is en sluit af met het kaasmengsel. Bevochtig de randen van de ovenschaal. Bekleed de bovenkant met het deeg, zodat je er letterlijk een dakje op krijgt. Eventuele restjes deeg kun je gebruiken als versiering. Prik met een satéprikker gaatjes in het deeg, bestrijk het met wat losgeklopt ei en zet het ongeveer een half uurtje in de oven tot het dakje goudbruin is. Eet smakelijk!

Ingrediënten:
* 4 plakjes bladerdeeg
* 500 gr zuurkool
* 10 gedroogde pruimen
* 1 goudreinet
* 1 rijpe banaan
* 130 gr verse geitenkaas
* 125 ml Griekse yoghurt
* een scheutje olijfolie
* 1 ei